Katering firmowy na zamówienie Jedzenie z dowozem do Twojej firmy

Obsługujemy firmy na terenie Leszna i okolic

Catering dla firm to coraz bardziej popularne rozwiązanie w polskich przedsiębiorstwach. Może mieć on różny cel i formę. Ostatnio firmy często oferują swoim pracownikom darmowe posiłki w czasie pracy, które dostarczane są przez zewnętrzny catering. Rozwiązanie takie obecnie praktykowane jest również w małych firmach, w których dba się o przyjazną atmosferę.

Catering dla firm – jedzenie dla pracowników na co dzień

Catering zamawiany dla firm to przede wszystkim jedzenie oferowane pracownikom na co dzień. W dzisiejszych czasach postępowanie takie jest już coraz częściej nie tylko bonusem, który pracodawca oferuje swoim pracownikom, ale powoli staje się standardem – zwłaszcza w dużych korporacjach. Wszystko zależy oczywiście od pracodawcy. Zamawiając catering dla zatrudnionych w firmie osób, warto postawić przede wszystkim na różnorodność. Dostarczenie codziennie innych, ciekawych i ciągle zmieniających się posiłków bez wątpienia zmotywuje pracowników do wydajniejszej pracy i sprawi, że lepiej będą postrzegać swojego pracodawcę. Z drugiej strony wiele osób na co dzień preferuje przede wszystkim tradycyjne pozycje w menu. Dobry catering jest więc umiejętnym połączeniem tradycji kulinarnych i nowych, niecodziennych propozycji. Takie połączenie na pewno zadowoli każdego pracownika w firmie.

Catering dla firm na szczególne okazje

Catering dla firm może być również rozwiązaniem na szczególne okazje jak na przykład organizowane co jakiś czas imprezy okolicznościowe, czy integracyjne. W takich sytuacjach warto postawić przede wszystkim na jakość, ale również na różnorodność. W zależności od potrzeb i liczby zaproszonych gości organizator imprezy może zdecydować na różne opcje. Jedną z nich jest pełny, składający się z kilku dań obiad i dodatkowe przystawki. To rozwiązanie dobre na imprezy, na których lista gości jest z góry ustalona i zamknięta. Innym popularnym rozwiązaniem jest szwedzki stół z dużą różnorodnością zimnych dań i przystawek, które zaproszeni goście będą mogli jeść w dowolnie wybranym przez siebie momencie. Taka opcja świetnie sprawdza się podczas imprez, które mają nie tylko towarzyski charakter, a w czasie których organizowane są różnego rodzaju spotkania, warsztaty, czy wykłady. Możliwość zjedzenia pysznego posiłku w czasie przerwy od innych zajęć z całą pewnością będzie elementem, który sprawi, że zaproszeni goście lepiej zapamiętają imprezę.

Jak zadbać o zadowolenie wszystkich pracowników?

Niezależnie od tego, czy zamawia się jedzenie dla pracowników w firmie na co dzień, czy też tylko w związku z okolicznościowymi imprezami, warto zadbać o potrzeby wszystkich. W dzisiejszych czasach ludzie są o wiele bardziej różnorodni pod względem swoich preferencji i potrzeb żywieniowych. W menu nie powinno więc zabraknąć również propozycji wegańskich i wegetariańskich, bezglutenowych i innych. W przypadku jedzenia dostarczanego na co dzień sprawa jest dość prosta – restauracja, która dostarcza catering, już po krótkim czasie zna preferencje pracowników firmy. W przypadku wydarzeń okolicznościowych sprawa jest nieco trudniejsza, ale i tu wiele można przewidzieć, tak by nikt z imprezy nie wyszedł głodny.